Tarieven

Leer meer over de tarieven van Tatjana Dreiling.
Bel: 071 542 7910

Het basistarief van Tatjana Dreiling is €190 per uur, exclusief 21% BTW. Er wordt geen kantoorkostenopslag gerekend. De kosten van derden, zoals het inschakelen van een deurwaarder, griffierechten, drukkosten, uittreksels e.d. worden wel doorberekend. Afhankelijk van de situatie en het individuele geval kunnen er vaste prijsafspraken gemaakt worden.

Een uurtarief zegt nog weinig wat u uiteindelijk betaalt aan een advocaat. Iedere zaak is anders en afhankelijk van uw persoonlijke situaties kunnen er andere prijzen gelden of vaste prijsafspraken worden gemaakt. Voor een indicatie in de kosten leest u onderstaande informatie.

1. Betalende clienten

Het basistarief van Tatjana Dreiling is € 190 per uur, exclusief 21% BTW. Er wordt geen kantoorkostenopslag gerekend. De kosten van derden, zoals het inschakelen van een deurwaarder, griffierechten, drukkosten, uittreksels e.d. worden wel doorberekend. Afhankelijk van de situatie en het individuele geval kunnen er vaste prijsafspraken gemaakt worden.

Een uurtarief zegt nog weinig wat u uiteindelijk betaalt aan een advocaat. Iedere zaak is anders en afhankelijk van uw persoonlijke situaties kunnen er andere prijzen gelden of vaste prijsafspraken worden gemaakt. Voor een indicatie in de kosten leest u onderstaande informatie.

2. Tarieven advocaat

Richtlijn in standaard zaken kunnen de onderstaande bedragen zijn.

Strafrecht Tarief excl. BTW
Behandeling Tom- Politierechterzitting € 945
Behandeling Kantonrechterzitting (strafrecht) € 700
Behandeling meervoudige kamerzitting in overleg
Procesadvies hoger beroep en cassatie in overleg
Familierecht Tarief excl. BTW
Echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek z. kinderen € 1.500
Echtscheidingsconvenant opstellen € 700
Opstellen ouderschapsplan € 500
Omgang procedure advies € 500
Omgang procedure op tegenspraak € 2.000
Mediation echtscheiding € 2.400
Echtscheiding op tegenspraak -procesadvies in overleg
Partneralimentatie -advies € 500
Kinderalimentatie -advies € 500
Procesadvies hoger beroep familierecht € 600

deze tarieven zijn exclusief 21% BTW

3. Tarieven mediator

Het honorarium van de mediator is niet afhankelijk van het resultaat. De mediationkosten worden berekend per uur. Meestal betalen beide partijen elk de helft van het overeengekomen uurtarief, maar het staat hen vrij om hierover andere afspraken te maken. Het basistarief is 170 euro per uur. Mocht u minder vermogend zijn dan kan na overleg een lager tarief afgesproken worden. De tijdsduur van een mediation is sterk afhankelijk van:

 • de aard van het conflict
 • de wijze waarop partijen zich opstellen
 • de emoties die de basis van het conflict vormen

Geregeld is een mediation binnen 2 of 3 sessies van 2 uur met succes afgerond. Zelden duurt een mediation langer dan 10 uur. Bijkomende kosten zoals het inschakelen van specialisten ( makelaars, accountants, advocaten, medisch deskundige etc…) worden aan de partijen in rekening gebracht. Reistijd langer dan een half uur wordt ook in rekening gebracht. Tatjana Dreiling biedt als voorbeeld de navolgende keuzepakketten aan:

 

3 uurs-bespreking voor 2 personen Tarief excl. BTW
 • totaal 3 uur gezamenlijke gesprekken: 2x 1,5 uur of 1x 3 uur
 • berekening kinderalimentatie en opstellen ouderschapsplan
 • opstellen convenant
€ 1.400
5 uurs-bespreking voor 2 personen Tarief excl. BTW
 • totaal 5 uur gezamenlijke gesprekken: 2x 2,5 uur
 • berekening kinderalimentatie en opstellen ouderschapsplan
 • opstellen convenant
€ 1.800

Eventuele bijkomende kosten voor een rechtbankprocedure zijn:

 • Griffierecht ad € 285,-
 • De kosten voor de noodzakelijke uittreksels
 • Verzoekschrift opstellen en
 • gerechtelijke procedure € 450,00 (exclusief btw)

In bijzondere gevallen kunnen nadere prijsafspraken gemaakt worden   Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW

4. Gefinancierde rechtsbijstand

Tatjana Dreiling behandelt veel zaken van cliënten die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, het zogenaamde pro Deo werken. Dit vindt ze belangrijk, omdat rechtvaardige rechtspleging voor iedereen toegankelijk moet blijven.

Tatjana Dreiling behandelt veel zaken van cliënten die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtsbijstand, het zogenaamde pro Deo werken. Dit vind ze belangrijk, omdat rechtvaardige rechtspleging voor iedereen toegankelijk moet blijven.

Referenties

Tatjana Dreiling is blij dat haar cliënten regelmatig hun tevredenheid uitdrukken in een persoonlijke en positieve recensie. Hieronder kunt u lezen wat voor indruk de werkwijze van Tatjana Dreiling achterlaat.

Lucia

Google Review

Eindelijk een advocaat die haar werk goed verstaat en begrijpt. Mensen een aanrader!!!
wilt u een goeie advocaat? Dan is dat Mr. T. Dreiling!! Ik praat uit ervaring!
Diantha

Google Review

Tatjana heeft ons super goed geholpen.
Ze gaat super snel te werk een weet alles precies goed uit te leggen. Ook is ze super kind vriendelijk. Ze probeerde op allerlei manieren mijn dochter te vermaken tijdens onze afspraken. Ze is ook erg behulpzaam en ik voelde me meteen op mijn gemak. Ik ben haar super dankbaar.
T.M Blok

Google Review

Ik was gepakt met alcohol op achter het stuur, erg dom en slordig... Mij werd toen sterk aangeraden een advocaat in dienst te nemen omdat het percentage dat ik blies er hoog was en ik recidive ben en eigenlijk niet zonder rijbewijs kan. Via via kwam ik bij meester Dreiling terecht. Door al haar inspanning heb ik uiteindelijk me rijbewijs in 40 dagen terug gekregen terwijl er 4 maanden waren geeist door het OM. Daarnaast kreeg ook nog is een hele schappelijke straf van de officier, door de hulp van meester Dreiling. De 5 sterren zijn dan ook meer dan terecht en kan meester Dreiling ten zeerste aanraden voor rijbewijs zaken. Nogmaals dank!
Linda Hendriksen

Google Review

ik zou geen betere advocaat kunnen wensen dan Tatjana !
Met verschillende zaken heeft ze me zo goed geholpen, bijgestaan en begeleid .
Ze is professioneel , lief , en heeft geduld met je ! Ben erg blij met haar als advocaat en heb veel aan haar te danken ! Dank je wel voor alles Tatjana
Groetjes linda
Tim

Google Review

Heel erg tevreden over het behaalde resultaat bij mijn zaak. Te danken aan Mevrouw Dreiling, veel inzet getoond en kreeg sterk het gevoel dat Mevrouw Dreling er echt alles aan wilden doen om het beste resultaat te halen en dat is ook gebeurt! Nogmaals dank!

Kennis maken?

Wilt u weten waar u juridisch staat? Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.
Neem contact op
Leer meer over wat Mr. T Dreiling voor u kan beteken.