Jeugdrecht en Jeugdstrafrecht advocaat in Leiden
Het Jeugdrecht bestaat uit het civiele Jeugdrecht en het Jeugdstrafrecht en heeft tot doel om de jeugdigen te beschermen in hun ontwikkeling. Dat kan bestaan uit bescherming in de opvoedingssfeer maar ook om bij te sturen als een jeugdige iets misdaan heeft.
Tatjana Dreiling heeft over het algemeen een goede click met jeugdigen. Zij wil ervoor zorgen dat alle jongeren een kans krijgen om te groeien en te leren, ook als ze tijdelijk het “foute pad” zijn opgegaan. Zij gelooft meer in ondersteuning dan in straffen.
Civiel jeugdrecht
Voor minderjarigen die vanwege ernstige opgroei- en opvoedingsproblemen in de problemen raken, is het civiele jeugdrecht van toepassing. Op verzoek van hulpverlenende instanties kunnen deze minderjarigen onder toezicht gesteld en/of uit huis geplaatst worden.
De taak van een advocaat is dan om te toetsen of er wel aan alle criteria is voldaan om zulke vergaande besluiten op te leggen en uit te voeren. Vaak staat een advocaat ook het kind/de jeugdige bij, in dat geval zorgt de advocaat ervoor dat alles wat de jongere te zeggen heeft ook meegewogen wordt.
Ondertoezichtstelling (OTS)
Bij een Ondertoezichtstelling (OTS) wordt uw gezag over uw kind beperkt.
Dat kan gebeuren als er in uw gezin problemen voorkomen, die de ontwikkeling van uw kind kunnen schaden. De kinderrechter kan uw kind dan onder toezicht stellen. Uw gezin krijgt dan begeleiding van een gezinsvoogd. Zolang u vrijwillige hulpverlening aanvaardt en de hulpverlening helpt wordt een OTS veelal niet uitgesproken.
Als de OTS wel wordt uitgesproken dan zal Bureau Jeugdzorg voor de uitvoering daarvan zorgdragen en een gezinsvoogd aanwijzen. De gezinsvoogd zal proberen de problemen in uw gezin op te lossen. Een ondertoezichtstelling duurt maximaal en jaar, maar kan telkens met een jaar verlengd worden.
Soms volwassenrecht bij jongeren en jeugdrecht bij jongvolwassenen
Soms kan een rechter op grond van beslissen om bij jongeren van 16 of 17 jaar een volwassenensanctie toe te passen. Hiervoor gelden bepaalde criteria. Ook het omgekeerde kan. Bij verdachten van 18 tot 23 kan een rechter soms ook besluiten om een jeugdsanctie te geven.
Het karakter van het jeugdstrafrecht
Het jeugdstrafrecht heeft van oorsprong een opvoedkundig karakter. De jongere krijgt de kans om te leren van wat er gebeurd is. Maar ook in het jongerenstrafrecht worden de laatste jaren steeds strengere straffen opgelegd. Hierdoor kan een strafzaak ook bij een jongere (ernstige) consequenties hebben.
Een jongere krijgt een strafblad en moet veelal DNA afgeven. En ook een jongere kan naar de gevangenis gestuurd worden.
En dit kan allemaal gevolgen hebben voor het verkrijgen van een Verklaring omtrent Gedrag ( VOG). Of voor het vinden van een stageplaats of een baan.
Neem vrijblijvend contact op
Als u inspreekt ontvangt Tatjana Dreiling een email
van uw ingesproken bericht en belt u binnen enkele uren terug.
Over Tatjana Dreiling
Zij is nieuwsgierig en reislustig. Haar reizen en verblijf in andere landen hebben haar kijk op mensen beinvloed. Op deze site wordt naast veel informatie ook geprobeerd om de schoonheid van variatie, door mooie landschapsfoto’s van haar reizen te onderstrepen.
Spoedaanvraag
Tatjana Dreiling staat u graag te woord. Spoedvragen krijgen binnen 24 uur een reactie.
Kennismaken
Wilt u weten waar u juridisch staat? Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.
Hoe ik te werk ga
-
1
Kennismaking
Ik vind het belangrijk dat u mij vertrouwt
-
2
Voorbereiding
Ik spit zaken graag uit, beloof nooit onzin, en spiegel een reëel haalbaar resultaat voor, financieel kom ik er altijd met mijn cliënten uit.
-
3
Resultaat
Ik ga voor het best mogelijke resultaat, soms is dat bijvoorbeeld een vrijspraak, maar veel vaker een lagere straf of een goede omgangsregeling.
Referenties
Tatjana Dreiling is blij dat haar cliënten regelmatig hun tevredenheid uitdrukken in een persoonlijke en positieve recensie. Hieronder kunt u lezen wat voor indruk de werkwijze van Tatjana Dreiling achterlaat.