Personen- en familierecht

Bel: 071 542 7910

Personen- en familierecht advocaat Leiden

Het terrein van het Personen- en familierecht regelt de persoonlijke relaties tussen personen en hoe daarmee om te gaan. Tatjana Dreiling staat u graag bij om uw persoonlijke aangelegenheden

goed te regelen of uw problemen zo goed als mogelijk op te lossen.
Denk bijvoorbeeld aan problemen / aangelegenheden zoals ze hieronder opgenoemd staan.

Soort zaken:

Tatjana Dreiling kan u in tal van verschillende rechtzaken bijstaan. Hieronder staat een eerste greep van veelvoorkomende Personen- en familierechtzaken.
Alimentatie
Echtscheiding
Omgang en gezag

Echtscheiding en echtscheidingsbemiddeling

Om te kunnen scheiden moet er een verzoekschrift door een advocaat ingediend worden bij de rechtbank. Bovendien is er een ouderschapsplan nodig als u minderjarige kinderen heeft . Daarin wordt onder andere de zorgregeling voor de kinderen vastgelegd. Tatjana Dreiling kan u daarbij bijstaan. Als alles is geregeld kunnen na verloop van tijd er allerlei omstandigheden wijzigen waardoor de alimentatie opnieuw berekend moet worden of er moet een andere zorgregeling voor de kinderen komen. Ook hiervoor kunt u bij Tatjana Dreiling terecht.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie wordt volgens een wettelijk vastgestelde methode berekend. Tatjana Dreiling kan u helpen om tot een eerlijke verdeling van de kosten voor de kinderen te komen.

Gezags- en omgangsrecht

Gezag gaat over de verantwoordelijkheid over een kind. In Nederland staan alle minderjarigen onder gezag. Meestal oefent een van de ouders het gezag uit, maar ook een niet-ouder kan gezag over een kind hebben. Als u gezag heeft over een kind, bent u verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van het kind en heeft u vrijwel altijd een onderhoudsplicht. Soms kan één van de ouders de verantwoordelijkheid over een kind niet goed vormgeven, dan kan de andere ouder of de overheid vinden, dat degene niet langer het gezag over zijn of haar kind mag uitoefenen.

Wanneer ouders en hun kinderen niet bij elkaar in één huis wonen, hebben zowel de kinderen als de ouders recht op omgang met elkaar. Bij een scheiding, zullen de ouders in principe een omgangsregeling treffen met elkaar en met de kinderen. Deze omgangsregeling kan door een rechter worden vastgesteld, bij voorkeur tijdens de scheidingsprocedure. Ook ouders die nooit met elkaar getrouwd zijn, kunnen een omgangsregeling aan de rechter vragen. Dit kan zelfs wanneer de ouder die de omgangsregeling vraagt, geen gezag heeft over de betreffende kinderen. Volgens de wet heeft een ouder die niet het gezag heeft ook recht op omgang zelfs de plicht tot omgang met zijn of haar kinderen.

Grote variatie in familierechtzaken

En natuurlijk ook zaken die samenhangen met:

 • boedelverdeling
 • (partner)alimentatie
 • ouderschapsplan
 • naamswijzigingen
 • ontkenning vaderschap

Elke persoonlijke situatie is anders, samen bespreken we uw positie en mogelijkheden. Weet u niet of u probleem erbij staat bel dan, het Personen- en familierecht is zo gevarieerd, dat hier geen uitputtende lijst van alle voorkomende problemen kan staan.

Neem vrijblijvend contact op

Als u inspreekt ontvangt Tatjana Dreiling een email
van uw ingesproken bericht en belt u binnen enkele uren terug.

Bel: 071 542 7910
Over Tatjana Dreiling

Zij is nieuwsgierig en reislustig. Haar reizen en verblijf in andere landen hebben haar kijk op mensen beinvloed. Op deze site wordt naast veel informatie ook geprobeerd om de schoonheid van variatie, door mooie landschapsfoto’s van haar reizen te onderstrepen.

Spoedaanvraag

Tatjana Dreiling staat u graag te woord. Spoedvragen krijgen binnen 24 uur een reactie.

Kennismaken

Wilt u weten waar u juridisch staat? Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.

Hoe ik te werk ga

 • 1
  Kennismaking

  Ik vind het belangrijk dat u mij vertrouwt

 • 2
  Voorbereiding

  Ik spit zaken graag uit, beloof nooit onzin, en spiegel een reëel haalbaar resultaat voor, financieel kom ik er altijd met mijn cliënten uit.

 • 3
  Resultaat

  Ik ga voor het best mogelijke resultaat, soms is dat bijvoorbeeld een vrijspraak, maar veel vaker een lagere straf of een goede omgangsregeling.

Referenties

Tatjana Dreiling is blij dat haar cliënten regelmatig hun tevredenheid uitdrukken in een persoonlijke en positieve recensie. Hieronder kunt u lezen wat voor indruk de werkwijze van Tatjana Dreiling achterlaat.

Lucia

Google Review

Eindelijk een advocaat die haar werk goed verstaat en begrijpt. Mensen een aanrader!!!
wilt u een goeie advocaat? Dan is dat Mr. T. Dreiling!! Ik praat uit ervaring!
Diantha

Google Review

Tatjana heeft ons super goed geholpen.
Ze gaat super snel te werk een weet alles precies goed uit te leggen. Ook is ze super kind vriendelijk. Ze probeerde op allerlei manieren mijn dochter te vermaken tijdens onze afspraken. Ze is ook erg behulpzaam en ik voelde me meteen op mijn gemak. Ik ben haar super dankbaar.
T.M Blok

Google Review

Ik was gepakt met alcohol op achter het stuur, erg dom en slordig... Mij werd toen sterk aangeraden een advocaat in dienst te nemen omdat het percentage dat ik blies er hoog was en ik recidive ben en eigenlijk niet zonder rijbewijs kan. Via via kwam ik bij meester Dreiling terecht. Door al haar inspanning heb ik uiteindelijk me rijbewijs in 40 dagen terug gekregen terwijl er 4 maanden waren geeist door het OM. Daarnaast kreeg ook nog is een hele schappelijke straf van de officier, door de hulp van meester Dreiling. De 5 sterren zijn dan ook meer dan terecht en kan meester Dreiling ten zeerste aanraden voor rijbewijs zaken. Nogmaals dank!
Linda Hendriksen

Google Review

ik zou geen betere advocaat kunnen wensen dan Tatjana !
Met verschillende zaken heeft ze me zo goed geholpen, bijgestaan en begeleid .
Ze is professioneel , lief , en heeft geduld met je ! Ben erg blij met haar als advocaat en heb veel aan haar te danken ! Dank je wel voor alles Tatjana
Groetjes linda
Tim

Google Review

Heel erg tevreden over het behaalde resultaat bij mijn zaak. Te danken aan Mevrouw Dreiling, veel inzet getoond en kreeg sterk het gevoel dat Mevrouw Dreling er echt alles aan wilden doen om het beste resultaat te halen en dat is ook gebeurt! Nogmaals dank!

Kennis maken?

Wilt u weten waar u juridisch staat? Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.
Neem contact op
Leer meer over wat Mr. T Dreiling voor u kan beteken.

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.