Samen een oplossing vinden

Bekijk wat ik voor u kan doen

Bel: 071 542 7910

Mediator gevestigd in Leiden / Leiderdorp

Tatjana Dreiling kan ook als mediator optreden. Zij heeft hiertoe een 2,5 jarige masteropleiding gevolgd. Een mediator onderscheidt zich van een advocaat doordat de mediator op onafhankelijke wijze en zonder oordeel mensen probeert te helpen bij het oplossen van hun geschil. De mediator probeert als het ware de mensen samen een brug te laten bouwen.

In plaats van een officiële Mediation bewandeld Tatjana Dreiling ook geregeld de weg van een bemiddeling. Dit met behulp van meerdere bemiddelingsgesprekken zo kan zij haar ervaring en kennis actiever inzetten. Een Mediator mag officieel namelijk niet sturen en moet de oplossing uit partijen laten komen, terwijl heel veel mensen dat echt heel moeilijk vinden.. Dan is het geregeld beter om op een andere bemiddelende wijze te werk te gaan., als partijen dat willen.

Mediatongebieden / bemiddelingsgebieden

Mediation is principe altijd mogelijk als partijen liever een conflict willen oplossen dan het (soms jarenlang) laten voort bestaan. U kun hierbij denken aan

 • echtscheidingsbemiddeling,
 • omgangs-en gezagsbemiddeling
 • bemiddeling bij een arbeidsconflict
 • bemiddeling bij een burenruzie
 • bemiddeling bij een conflict binnen de familie
 • bemiddeling bij een conflict met de overheid
 • bemiddeling op school
 • bemiddeling bij een zakelijk conflict

Kortom er zijn talrijke gebieden en nog meer dan genoemd waarop mediation in te zetten is.

Kenmerken mediation

De belangrijkste kenmerken van mediation zijn:

 • onafhankelijkheid: onpartijdigheid : een mediator heeft geen oordeel over wat de beste oplossing is, het gaat erom dat partijen samen een oplossing vinden;
 • geheimhoudingsplicht: alles wat aan de mediationtafel besproken wordt blijft geheim, tenzij anders gezamenlijk met partijen is afgesproken. Een voorbeeld van een geheimhoudingsclausule kunt u bij de mediation documenten in het hoofdmenu downloaden.
 • vrijwilligheid: deelnemers aan een mediation nemen in beginsel vrijwillig deel aan de mediation, soms kan een rechter een mediation opdragen, ook in dat geval is er geen sprake van bedreiging, chantage of andere dwangmiddelen; deelnemers aan een mediation ondertekenen een mediationovereenkomst, hierin zijn de formele zaken van een mediation geregeld. Een voorbeeld kunt u op deze pagina downloaden.
 • tijdsduur: mediation gaat over het algemeen veel sneller dan rechtszaken en maakt het mogelijk dat de relatie met de ander behouden wordt of in ieder geval niet nog verder beschadigt wordt. Hetgeen bij rechtszaken veelal kan gebeuren. Hierdoor is mediation ook veel goedkoper dan een jarenlange procedure.

Neem vrijblijvend contact op

Als u inspreekt ontvangt Tatjana Dreiling een email
van uw ingesproken bericht en belt u binnen enkele uren terug.

Bel: 071 542 7910
Over Tatjana Dreiling

Zij is nieuwsgierig en reislustig. Haar reizen en verblijf in andere landen hebben haar kijk op mensen beinvloed. Op deze site wordt naast veel informatie ook geprobeerd om de schoonheid van variatie, door mooie landschapsfoto’s van haar reizen te onderstrepen.

Spoedaanvraag

Tatjana Dreiling staat u graag te woord. Spoedvragen krijgen binnen 24 uur een reactie.

Kennismaken

Wilt u weten waar u juridisch staat? Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.

Hoe ik te werk ga

 • 1
  Kennismaking

  Ik vind het belangrijk dat u mij vertrouwt

 • 2
  Voorbereiding

  Ik spit zaken graag uit, beloof nooit onzin, en spiegel een reëel haalbaar resultaat voor, financieel kom ik er altijd met mijn cliënten uit.

 • 3
  Resultaat

  Ik ga voor het best mogelijke resultaat, soms is dat bijvoorbeeld een vrijspraak, maar veel vaker een lagere straf of een goede omgangsregeling.

Referenties

Tatjana Dreiling is blij dat haar cliënten regelmatig hun tevredenheid uitdrukken in een persoonlijke en positieve recensie. Hieronder kunt u lezen wat voor indruk de werkwijze van Tatjana Dreiling achterlaat.

Lucia

Google Review

Eindelijk een advocaat die haar werk goed verstaat en begrijpt. Mensen een aanrader!!!
wilt u een goeie advocaat? Dan is dat Mr. T. Dreiling!! Ik praat uit ervaring!
Diantha

Google Review

Tatjana heeft ons super goed geholpen.
Ze gaat super snel te werk een weet alles precies goed uit te leggen. Ook is ze super kind vriendelijk. Ze probeerde op allerlei manieren mijn dochter te vermaken tijdens onze afspraken. Ze is ook erg behulpzaam en ik voelde me meteen op mijn gemak. Ik ben haar super dankbaar.
T.M Blok

Google Review

Ik was gepakt met alcohol op achter het stuur, erg dom en slordig... Mij werd toen sterk aangeraden een advocaat in dienst te nemen omdat het percentage dat ik blies er hoog was en ik recidive ben en eigenlijk niet zonder rijbewijs kan. Via via kwam ik bij meester Dreiling terecht. Door al haar inspanning heb ik uiteindelijk me rijbewijs in 40 dagen terug gekregen terwijl er 4 maanden waren geeist door het OM. Daarnaast kreeg ook nog is een hele schappelijke straf van de officier, door de hulp van meester Dreiling. De 5 sterren zijn dan ook meer dan terecht en kan meester Dreiling ten zeerste aanraden voor rijbewijs zaken. Nogmaals dank!
Linda Hendriksen

Google Review

ik zou geen betere advocaat kunnen wensen dan Tatjana !
Met verschillende zaken heeft ze me zo goed geholpen, bijgestaan en begeleid .
Ze is professioneel , lief , en heeft geduld met je ! Ben erg blij met haar als advocaat en heb veel aan haar te danken ! Dank je wel voor alles Tatjana
Groetjes linda
Tim

Google Review

Heel erg tevreden over het behaalde resultaat bij mijn zaak. Te danken aan Mevrouw Dreiling, veel inzet getoond en kreeg sterk het gevoel dat Mevrouw Dreling er echt alles aan wilden doen om het beste resultaat te halen en dat is ook gebeurt! Nogmaals dank!

Kennis maken?

Wilt u weten waar u juridisch staat? Een kennismakingsgesprek van 30 minuten is gratis.
Neem contact op
Leer meer over wat Mr. T Dreiling voor u kan beteken.